«Εξοικονομώ»: Πώς θα μειώσετε κατά 70% τους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος

Το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει ταχύτερα τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να ικανοποιηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», μελετά η κυβέρνηση. Η ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη και θέρμανση ακόμη και κατά 70%

Ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει στο τέλος Μαρτίου, ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 80.000 αιτήσεις.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα ταχύτερης άντλησης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, από την στιγμή που πρόκειται για εγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως είναι το εξοικονομώ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη και θέρμανση ακόμη και κατά 70% και σε αυτή τη φάση με τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη, είναι η πλέον αποτελεσματική λύση για τα νοικοκυριά καθώς αντί να τα εκθέτει στον κίνδυνο των υψηλών τιμών, διασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, άρα και μικρότερο κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι στο «Εξοικονομώ», η ανάδειξη των δικαιούχων δεν γίνεται πλέον μέσα από αγώνα ταχύτητα, αλλά με κριτήρια και συγκέντρωση βαθμολογίας. Ρόλο παίζει η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο καθώς και το εισόδημα των ενδιαφερόμενων.