Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών – Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, από το συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, έχουμε την τύχη να εκπροσωπούμε μια από τις πιο εύηχες και πολύπλευρες ευρωπαϊκές γλώσσες…την Γαλλική! Γιατί πολύπλευρη; Διότι ανακαλύπτοντας την Γαλλική γλώσσα, εξασφαλίζουμε ένα εισιτήριο στον χώρο, στον χρόνο, στη γεύση, στο άρωμα, στην τέχνη, στην διανόηση. Και όχι μόνο αυτό… Τα Γαλλικά χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα πλεονέκτημα για την επαγγελματική μας καριέρα. Μπορούμε να σπουδάσουμε στην Γαλλία και στις Γαλλόφωνες χώρες.

Η Γαλλική γλώσσα χρησιμοποιείται ευρέως στις διεθνείς σχέσεις. Με τα Γαλλικά μαθαίνουμε πιο εύκολα άλλες ξένες γλώσσες. -Κι ας μην ξεχνάμε τις διαλέκτους στις διάφορες περιοχές της Γαλλίας όπως η Βρετονική, η Καταλανική, η Βασκική και άλλες… Χωρίς γλώσσα δεν θα υπήρχε ιστορία, δεν θα υπήρχε πολιτισμός… Γιατί η γλώσσα είναι: Πολιτισμός! Και αδιαμφισβήτητα η Γαλλία αποτελεί πυλώνα πολιτισμού και ιστορίας.

Georgia Petropoulou – Conan
Directrice de l’Institut français de Grèce à Patras

Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών - Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας

Ιnfo:

Φιλοποίμενος 54

26 221 Πάτρα

Τηλ.: 2610 273 903