Φαντάσου να παίξει και μπάλα.

Προβληματική η εικόνα του Ολυμπιακού στις αρχές του πρωταθλήματος αλλά...

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Ολυμπιακός είναι καλός στο φετινό πρωτάθλημα ως τώρα. Αντίθετα ο περισσότερος κόσμος «γκρινιάζει» για την εικόνα του Ολυμπιακού.

Γκρινιάζει γιατί επί ημερών Πέδρο Μαρτίνς έχει δει τον Ολυμπιακό να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και γιατί ο φίλαθλος του Ολυμπιακού έτσι έχει μάθει. Έχει μάθει η ομάδα του να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, να βάζει πολλά γκολ, να, να, να… Δεν χρειάζεται να τα αναλύσω τα ξέρουμε.

Δεν εντυπωσιάζει η ομάδα του Μαρτίνς, φέτος. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Στην αρχή της χρονιάς  πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας ταλαιπωρήθηκαν από κορονοϊο, η άμυνα δεν θυμίζει την άμυνα των δύο προηγούμενων χρόνων όταν έπαιζε ο Σεμέδο, ο Βαλμπουενά είναι πλέον 37, ο Φορτούνης είναι στα πιτ και αναμένεται να γυρίσει τέλη Ιανουαρίου και πολλοί άλλοι λόγοι που δεν θα σταθώ σε αυτούς.

Εκεί που θέλω να σταθώ όμως είναι πως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός αλλά βρίσκει το τρόπο να κερδίζει σε έδρες, τις οποίες δεν θα περάσουν εύκολα οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου. Έχει περάσει ήδη από τρεις επαρχιακές πόλεις και έχει κάνει το 3/3. Πέρασε από τη Λαμία με 1-2, πέρασε εύκολα από Τρίπολη με το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου και πέρασε και από τα Γιάννινα με 1-2. Μην ξεχνάμε πως τα Γιάννινα πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν είχε χάσει στο πρωτάθλημα. Δεν είναι καλός και είναι πρώτος και η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι καλός και είναι πρώτος στον όμιλό του στο Europa League έχοντας κάνει το  2/2, κερδίζοντας της Αντβέρμπ στο Φάληρο και ταπεινώνοντας τη Φενερμπαχτσέ στη Τουρκία.

Και θέτω την εξής ερώτηση εγώ τώρα. Τι θα γίνει αν ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς αποφασίσει να… «παίξει μπάλα»;

Έχει αναρωτηθεί κανείς;