Φαρφαλες primavera από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά
• 500 γρ. Φαρφαλες
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 150 γρ. καρότα, σε κυβάκια
• 150 γρ. σπαράγγια, σε κομμάτια
• 150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
• 200 ml κρασί, λευκό, ξηρό
• 150 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο
• 150 γρ.ντοματινια
• ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
• 70 γρ. Πατάτα βρασμένη και κομμένη
• 80 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο , ρίχνουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε και ντοματινια και σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε την πατάτα κομμένη και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανο το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε πιάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τυρι

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.