Γιατί δεν πέταξε χθες το ρώσικο Beriev;

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επισκευή σε χρόνο – ρεκόρ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, το Ρωσικό Beriev Be-200  δεν μπήκε τελικά από χθες στον πύρινο πόλεμο της χώρας μας, διότι έπρεπε να περάσει από την προβλεπόμενη επιθεώρηση, η οποία σε άλλες περιπτώσεις, θα μπορούσε να διαρκέσει και μία- δύο εβδομάδες.

Η επείγουσα κατάσταση και η ανάγκη να μπει άμεσα στα μέτωπα, οδήγησε τους Ρώσους και Ελληνες τεχνικούς, να ολοκληρώσουν σε χρόνο ρεκόρ την επιθεώρηση -πριν από λίγο μάλιστα- και το Beriev Be-200  θα είναι σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας στον αέρα…

Θυμίσουμε ότι η βλάβη παρουσιάστηκε στον έναν κινητήρα του κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Εύβοια και μετά τον… μαραθώνιο που έκανε στην Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, η βλάβη αυτή ήταν αρκετά σοβαρή. Όμως το ότι είχε προβλεφθεί από τη σύμβαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής PAO Ilyushin να υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών εδώ  στην Ελλάδα, επιτάχυνε κατά πολύ την επισκευή του.

Σημειώστε πως η σύμβαση της χώρας μας με την Ρωσική εταιρεία, προβλέπει και αυστηρές ρήτρες, απόδοσης του Beriev Be-200

Παράλληλα στην Ελλάδα βρίσκονται και εξιδεικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας, οι οποίοι συνεργάζονται με τους Έλληνες τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.