Γιορτινή σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ρόδι και κάστανα

Συνταγή για τη βινεγκρέτ
20ml ξύδι λευκό
15ml χυμό πορτοκάλι
15ml χυμό μανταρίνι
5ml χυμό λάιμ
ξύσμα από τα εσπεριδοειδή
1.5 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή
2 κουτ.σούπας μέλι (το ζεσταίνουμε ελαφρώς)
¼ κουτ. γλυκού τζίτζερ σκόνη
200ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σύνθεση της πράσινης σαλάτας επέλεξα (ραντίτσιο, ρόκα, μαρούλι και iceberg).

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τους χυμούς και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, το ξύδι, το μέλι, την μουστάρδα και το τζίντζερ.

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και στη συνέχεια ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας παράλληλα.

 

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε καλά τη σαλάτα μας με άφθονο νερό και λίγο ξύδι και εφόσον στεγνώσει την κόβουμε με το χέρι.

Ετοιμάζουμε την σαλάτα μας στην πιατέλα και προσθέτουμε όση βινεγκρέτ μας αρέσει. Στολίζουμε με ρόδι και ψημένα κάστανα. Την υπόλοιπη βινεγκρέτ την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας σε ένα μπουκαλάκι για 3-5 ημέρες.

*O Νίκος Αργυρόπουλος είναι Pizza Chef από το 2010 έως και σήμερα. Ξεκίνησε από την Ιταλία όπου έμαθε εκεί την τέχνη δουλεύοντας στην πιτσαρία Agliara στην Piazza Sannazzaro στην Νάπολη. Το πάθος και το μεράκι του για την πίτσα σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που υπάρχει για νόστιμη σπιτική πίτσα σε αρκετά νοικοκυριά τον ώθησαν στη δημιουργία καναλιού στο YouTube που δίνει συμβουλές για επαγγελματική πίτσα στο σπίτι, παρουσιάζει συνταγές και συστήνει διάφορα είδη πίτσας που μπορούν να γίνουν από τον καθένα… Το κανάλι του στο YouTube, PizzaChefArgy, μετρά πάνω από 5.68 χιλιάδες συνδρομητές και ο λογαριασμός του στο Instagram ξεπερνά τους 7.000 followers με το ίδιο ακριβώς όνομα.