Γλυκές μπουκιές με μαρμελάδα και σοκολάτα από τη Σιμώνη Καφίρη

Υλικά

    • 90γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
    • 90γρ. ζάχαρη
    • 2 αβγά και 2 κρόκους
    • 1 κουτ. σούπας μέλι
    • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
    • ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι

Για τη γέμιση

    • μαρμελάδα πορτοκαλιού ή μήλου με σοκολάτα
    • 1-2 κουτ. σούπας Grand Marnier

Για την επικάλυψη

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50γρ. κορνφλέικς ελαφρώς σπασμένα
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με την πούδρα αμυγδάλου και τα προσθέτετε στο μίγμα αβγού μαζί με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ώστε να έχει πάχος 1εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.

Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει και με ποτήρι ή κουπ πατ το κόβετε σε δίσκους διαμέτρου 5-6εκ. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το λικέρ και αλείφετε τους δίσκους. Τους βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Κατόπιν λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί, προσθέτετε τα κορνφλέικς και ανακατεύετε.

Με μια ξύλινη τσιμπίδα παίρνετε τα παγωμένα μπισκότα, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αραδιάζετε σε δίσκο σκεπασμένο με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε παγωμένα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Σιμόνη Καφίρη