Η αντανάκλαση στα μάτια του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Αμβέρσα ως δεύτερος στον όμιλο, για να διεκδικήσει ότι μπορεί για την πρώτη θέση, αλλά τελικά η ομάδα που έπαιξε σαν δεύτερη ήταν η Αντβέρμπ.

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Τα πάντα στη ζωή είναι μία αντανάκλαση των επιλογών που έχεις κάνει. Αν θέλεις διαφορετικό αποτέλεσμα τότε πρέπει να κάνεις και διαφορετικές επιλογές.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρτίνς, ο οποίος έκανε πάρα πολλά πράγματα για πρώτη φορά εχθές. Ή τουλάχιστον τα είδα εγώ για πρώτη φορά. Τριάδα στην επίθεση Ονιεκούρου – Λόπες – Τικίνιο, όταν σε όλα του τα ματς ή αν όχι σε όλα στα περισσότερα η επίθεση του Ολυμπιακού έχει μία σταθερά. Αυτή ακούει στο όνομα του Γιώργου Μασούρα. Όλοι μπορούσαν να είναι αλλαγή αλλά ο Μασούρας θα ήταν πάντα βασικός. Αυτό άλλαξε στο Βέλγιο.

Κυνηγάει γκολ και βγάζει το φορ για να βάλει φορ στο ημίχρονο, γνωρίζοντας πως στον πάγκο δεν έχει άλλον επιθετικό σε περίπτωση που δεν του βγει η αλλαγή, ώστε να τον βάλει και να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2.

Θυμήθηκε τα 3 χαφ και το 4-3-3, ενώ στις περισσότερες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού φέτος παίζει 4-2-3-1, με τον Αγκιμπού πίσω από τον επιθετικό.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο Μαρτίνς να σταυροκοπιέται με αυτά που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο.

Του Ολυμπιακού δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα, εχθές το βράδυ. Δεν του βγήκε ούτε η προσπάθεια του Σισέ να απομακρύνει το σουτ του Μπαλεκουίσα, που άθελά του την έβαλε στο τέρμα της ομάδας του. Αν η μπάλα δεν είχε επαφή με τον Σισέ, το πιθανότερο θα ήταν να την διώξει σε κόρνερ ο Βατσλίκ.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ίσως να ήταν, ο μόνος που βγήκε για τον Πέδρο Μάρτινς. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα μιλάγαμε απλά για μία πικρή ήττα του Ολυμπιακού στην Αμβέρσα. Πολύ πιθανόν να μιλάγαμε για διασυρμό.

Δεν νοείται ο Ολυμπιακός να παρουσιάζεται τόσο αδιάφορος, ασύνδετος και άψυχος. Ήταν τόσο άσχημη η εμφάνισή του , που «σκέπασε» ακόμα και την κακή εμφάνιση του Ντι Μπέλο που για να δώσει φάουλ έπρεπε να «ματώσουν» οι ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την πάρτη του και το λογικό αυτό ήταν. Δεν έφταιγε ο διαιτητής που δεν μπορούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν τα βασικά.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βέλγιο να διεκδικήσει ότι πιθανότητες είχε μήπως και πάρει τη πρώτη θέση αλλά η Αντβέρμπ ήταν αυτή που έπαιξε σαν να ήταν δεύτερη και περίμενε να ακούσει τα μαντάτα από την Πόλη.

Αν υπάρχει ένα θετικό στην όλη υπόθεση, είναι πως οι Τούρκοι δεν κέρδισαν στην Κωνσταντινούπολη γιατί τότε ο Ολυμπιακός με νίκη θα μπορούσε να αποφύγει τα «θεριά» που έρχονται από τα «αστέρια».

Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός πέρασε για ακόμα μια χρονιά στην επόμενη φάση περιμένοντας να μάθει αντίπαλο την Δευτέρα, ωστόσο η χθεσινοβραδινή του εμφάνιση θα πρέπει να γίνει μάθημα για παίκτες και προπονητές.