Η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποδέχτηκε την παράλληλη απασχόληση σε Εθνική και Ολυμπιακό όσον αφορά τον Θοδωρή Βλάχο

Έκανε πίσω η Κολυμβητική Ομοσπονδία και δέχεται την παράλληλη απασχόληση του Θοδωρή Βλάχου

Η κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ) έκανε ένα βήμα πίσω στο θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, Θοδωρή Βλάχου αμβλύνοντας τις γωνίες στην πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Τι σημαίνει το ένα βήμα πίσω; Η πρόταση επιτρέπει στον προπονητή της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών να συνεχίσει να εργάζεται παράλληλα και στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν.

Το “αγκάθι” που υπήρχε στην πρώτη πρόταση ήταν η αποκλειστική συνεργασία που ζητούσε η ΚΟΕ από τον Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο. Ο κόουτς της “γαλανόλευκης” -που ιδανικά θέλει να παραμείνει και στους δύο πάγκους- αισθάνεται ηθικά δεσμευμένος απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς η διοίκηση επένδυσε ένα μεγάλο ποσό κλείνοντας τους παίχτες που είχε ζητήσει ο προπονητής (Φιλίποβιτς, Μπίατς κ.α.) με στόχο μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η αποκλειστική συνεργασία που ήταν ο αρχικός όρος της ΚΟΕ μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά την παράλληλη απασχόληση του Θοδωρή Βλάχου, εφόσον οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία.

Η ΚΟΕ ζητά full time απασχόληση των ομοσπονδιακών προπονητών των ανδρών και των γυναικών, καθώς θα είναι επικεφαλής και των Εθνικών ομάδων των μικρότερων ηλικιών και θα πρέπει να είναι παρόντες και στις δικές τους προπονήσεις προωθώντας έτσι ένα ενιαίο σχεδιασμό για την υδατοσφαίριση και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Πλέον, απομένει η συνάντηση του Θοδωρή Βλάχου με τον Ολυμπιακό και έκτοτε αναμένεται να καταλήξει το θέμα, καθώς επιθυμία του προπονητή είναι να μη μετατραπεί σε σίριαλ η ανανέωσή του ή όχι με την Εθνική ομάδα.

 

Πηγή: Sport24