Η Κυριακή της Απόκρεω στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών – ΦΩΤΟ

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου των Βραχνείκων, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε το ιερό Μνημόσυνο, των κεκοιμημένων μελών της Χριστιανικής Ενώσεως Βραχνείκων.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή «Ευαγγέλιο της Κρίσεως» και εστίασε στην στάση μας απέναντι στους αδελφούς μας τους ελαχίστους, η οποία ουσιαστικά είναι στάση και προσφορά στον ίδιο τον Κύριό μας.

Αυτή η στάση μας οδηγεί είτε στον Παράδεισο, είτε στην κόλαση, καταστάσεις τις οποίες θα ζήσωμε αιώνια μετά την κρίση, η οποία θα γίνη κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Μίλησε, επίσης, για την στενή σχέση πίστεως και έργων και την συμμετοχή στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, προκειμένου να φθάσωμε στην λύτρωση και τον αγιασμό. Ούτε η πίστις, άνευ έργων ωφελεί, ούτε τα έργα άνευ πίστεως.

 

Η Κυριακή της Απόκρεω στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών - ΦΩΤΟ

Αναφερόμενος στην Χριστιανική Αδελφότητα Βραχνεΐκων, επήνεσε την ωραία αυτή πνευματική προσπάθεια, ευχαρίστησε για την προσφορά και εμακάρισε τους κεκοιμημένους Ιερείς και ιδιαιτέρως τον π. Άγγελο Κοζιώρη ως και πάντας τους μεταστάντας αδελφούς μέλη της Αδελφότητος.

Τέλος ανεπέμφθη δέηση υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία και τον σύμπαντα κόσμον.

 

Η Κυριακή της Απόκρεω στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών - ΦΩΤΟ

Σημειωτέον ότι για την ειρήνη στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, Ιερά Αγρυπνία επί του τάφου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

 

Η Κυριακή της Απόκρεω στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών - ΦΩΤΟ