Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λένα Πλάτωνος στο Ηρώδειο

Δύο σημαντικές εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού θα «συναντηθούν» σύντομα στη σκηνή του Ηρωδείου. Στις 2 Σεπτεμβρίου η Μαρία Φαραντούρη θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά ζωντανά το νέο μουσικό έργο που συνέθεσε η σπουδαία Λένα Πλάτωνος  ειδικά για τη φωνή της.

«Αρχαίες ποιήτριες – των σιωπηλών σπαράγματα» είναι ο τίτλος του έργου αυτού το οποίο ανθολογεί οκτώ σπουδαίες ποιήτριες της ελληνικής αρχαιότητας, από τον 7ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. , οι οποίες εξυμνούν τη φύση, την παιδική φιλία, τον έρωτα, με λυρισμό υψηλής αισθητικής και σπάνια τρυφερότητα: Σαπφώ, Ήριννα, Ανύτη, Νοσσίς, Κόριννα, Πράξιλλα, Τελέσιλλα, Μοιρώ.

Με την εμβληματική φωνή της Φαραντούρη και την πρωτοποριακή μουσική της Πλάτωνος οι αρχαίες ποιήτριες ανασύρονται από την λήθη αιώνων για να βρουν τη θέση που τους αξίζει στον σύγχρονο κόσμο.

Τα κείμενα, οι αφηγήσεις και οι αποδόσεις των ποιημάτων είναι του Θάνου Τσακνάκη ενώ αφηγήτρια είναι η Μαρία Σκουλά.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η Μαρία Φαραντούρη, μαζί με την Σαβίνα Γιαννάτου και την Έλλη Πασπαλά, θα παρουσιάσουν αγαπημένα αλλά και εμβληματικά τραγούδια, στα οποία πρωταγωνιστούν γυναικείες μορφές του μύθου και της ιστορίας που ενέπνευσαν μεγάλους Έλληνες ποιητές και συνθέτες. Μαζί τους θα είναι και η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο.