Η Πελοπόννησος γίνεται μια μεγάλη χορωδία για τον Μίκη Θεοδωράκη

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη η Πελοπόννησος τιμά τον συνθέτη της «Ρωμιοσύνης» αλλά και τον Έλληνα που αγωνίστηκε για την ελευθερία της πατρίδας του. Τετρακόσιοι χορωδοί από 10 διαφορετικές πόλεις θα ενώσουν τις φωνές τους την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην ιστορική Τριπολιτσά, στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης με τίτλο «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις…200 χρόνια μετά», που αποτελεί ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και ταυτόχρονα μια επετειακή εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821.

Μετά την ιστορική́ παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», με 1000 χορωδούς που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούνιο του 2017 και με την επιθυμία – έγκριση και συμμετοχή́ του ιδίου του Μίκη Θεοδωράκη, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης παρουσιάζει τη συνέχεια του έργου αυτού με τίτλο «Ο επικός, λυρικός και λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης», έργο για Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδίες , λυρικούς και λαϊκούς ερμηνευτές.

Το έργο παρουσιάζεται φέτος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και γι’ αυτό περιλαμβάνει αποσπάσματα απο τα κυριότερα έργα με επικό χαρακτήρα που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης όπως τα «Πνευματικό Εμβατήριο», «Ρωμιοσύνη», «Άξιον Εστί» «Επιφάνεια», «Μαουτχάουζεν», «Τραγούδια του Αγώνα» κ.α.

Σολίστ της βραδιάς θα είναι οι λυρικοί ερμηνευτές Ελένη Βουδουράκη, Ελένη Δάβου, Αντώνης Κορωναίος, Παντελής Κοντός, τον ρόλο του λαϊκού ερμηνευτή έχει αναλάβει Γεράσιμος Ανδρεάτος ενώ αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα συμμετάσχουν 12 χορωδίες της Πελοποννήσου Πελοποννής/ου και η Συμφωνική Ορχήστρα & Μαντολινάτα Ελλάδας.

Τη μουσική διεύθυνση και τη Συμφωνική́ & Χορωδιακή Ενορχήστρωση του Έργου του Μ. Θεοδωράκη υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης και τα Κείμενα- Ποίηση η βραβευμένη ποιήτρια Κλέλια Χαρίση.