Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας στο πλευρό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας ανταποκρινόμενη άμεσα στο διαδικτυακό κάλεσμα για παροχή βοήθειας με πυροσβεστικά μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παράλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πολλές κοινότητες του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, απέστειλε ένα πυροσβεστικό όχημα πλήρως επανδρωμένο με μόνιμο προσωπικό και εθελοντές, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Χριστοφόρου που έσπευσαν να συνδράμουν τις κατασβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί.

Οι στιγμές ξύπνησαν τις άσχημες μνήμες των φονικών πυρκαγιών του 2007. Καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις πρασίνου καθώς και περιουσίες ακόμα και μέσα σε κοινότητες του Δήμου και κινδύνευσε άμεσα ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο. Η κατάσταση ακόμα κρίνεται κρίσιμη και η προσοχή παραμένει στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με την εμπειρία που έζησαν και κατέγραψαν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας με πολλές ακαθάριστες από καύσιμες ύλες, αυλές και με τις δυσκολίες κατάσβεσής τους με αποτέλεσμα να καούν πολλές οικίες σε κοινότητες, κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους δημότες όλων των κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας , όσο είναι ακόμα νωρίς και ο Δήμος μας ευτυχώς δεν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει θέματα πυρκαγιών, να προβούν σε άμεσο καθαρισμό και απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών από τις αυλές των σπιτιών .
Ήδη οι πρόεδροι όλων των τοπικών κοινοτήτων είναι ενημερωμένοι να βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς στην περιοχή τους ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.