Η σεζόν μάλλον πρόκειται να λήξει πρόωρα για τα ξενοδοχεία της Αχαΐας και της Ηλείας

Το 90% και πάνω από αυτό έχει αγγίξει η πληρότητα των ξενοδοχείων – καταλυμάτων στα παράκτια μέρη της Αχαΐας τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά από τις 10 έως και τις 22 Αυγούστου τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας εμφάνισαν μία κάθετη άνοδο στις κρατήσεις των δωματίων τους, άνοδος που κορυφώθηκε στο διάστημα 12 με 22 Αυγούστου.

Το δεκαήμερο αυτό η πληρότητα σε πολλά από τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας ξεπέρασε το 90% και έφτασε σε πολλά από τα καταλύματα το 94% με 95% για διανυκτερεύσεις όμως διήμερες και τριήμερες κυρίως.

Στα περισσότερα από τα καταλύματα της Αιγιαλείας η πλειοψηφία των επισκεπτών (σε ποσοστό κοντά στο 75% ήταν Έλληνες), ενώ στην Δυτική Αχαΐα σε ποσοστό της τάξεως του 60% με 40% οι περισσότεροι ήταν ξένοι.

Όμως το κακό για τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού και του τουριστικού κλάδου της περιοχής είναι ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν η σεζόν δύσκολα θα επεκταθεί και θα πάρει παράταση πέρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρη Διαμαντόπουλο, η παραπάνω πρόβλεψη έρχεται μέσα από τις πτήσεις των αεροπλάνων που καταφτάνουν στο αεροδρόμιο του Αράξου που από τις 25 Αυγούστου και μετά μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις από τις 25 Αυγούστου και μετά από την Γερμανία, ενώ παρόμοια μηνύματα έρχονται και από άλλες αγορές που φέτος ήταν πιο πελατειακές όπως αυτές της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής.

Συμπερασματικά τα μηνύματα που έρχονται από τα τοπ μέρη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας που μιλούν ότι φέτος με βάση την τουριστική κίνηση που είχαμε ως χώρα από τα μέσα Ιουλίου και μετά, ενδέχεται να πιάσουμε τα 70% με 75% της κίνησης του 2019, δεν δείχνουν να ισχύουν για την περιοχή μας.

«Στην περιοχή μας, όπως έχω ξαναπεί, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, ειδικότερα σε επίπεδο εξωτερικού τουρισμού, αν κατορθώσουμε και πιάσουμε το 50% της χρονιάς του 2019.