Ιδού που βρίσκεται το κάστρο των “Θεματοφυλάκων” στην Πάτρα! Που συνεδριάζουν – Ποιοι συμμετέχουν

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάσος Θοεδωρικάκος ήταν χθες το πρωί κατηγορηματικός: «Υπάρχουν θύλακες των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» σε όλη την Ελλάδα. Και αυτοί οι θύλακες προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ειδικά μετά τα γεγονότα στην Πιερία. Γιατί πλέον είναι σαφές πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» για να μπορέσουν να «δράσουν» με άγνωστο στόχο. Μαζί τους και ακροδεξιές οργανώσεις που μετά την ευκαιρία που είχαν με τα μνημόνια προσβλέπουν στην άρνηση των εμβολιασμών για να βγουν από τον βούρκο τους. Πρέπει τους να κοπεί ο βήχας πριν υπάρξουν κι άλλου είδους ενέργειες» είναι το μήνυμα που εστάλη σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας – μεταξύ αυτών και της Αχαΐας – ώστε να ανοίξει ο φάκελος «Θεματοφύλακες».

Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες έχει προκύψει ότι μιλάμε τουλάχιστον για 15 αρχηγούς θεματοφύλακες που στρατολογούν/καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές, και μάλιστα μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας κινητοποιώντας μέλη και ομάδες. Εχει ήδη σχηματιστεί πρώτος κατάλογος ύποπτων πρωτοστατών, ωστόσο η χαρτογράφηση συνεχίζεται, και δεν αποκλείεται ο κατάλογος να επεκταθεί, ενώ ερευνάται μάλιστα και η πιθανότητα χρηματοδότησης.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλούν για ένα κράμα οπαδών του Αρτέμη Σώρρα της Χρυσής Αυγής, αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων.

Στην Πάτρα ήδη κυκλοφορεί όχημα που ανήκει σε δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος μάλιστα ανήκει στην δημοτική μπάντα και στο οποίο έχει κολλήσει το «εθνόσημο», ένα αυτοκόλλητο με την ελληνική σημαία και το «ή ταν ή επί τας», ενώ έχει τοποθετήσει στο παρμπρίζ και μία ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως το όχημα είναι… επιταγμένο (προφανώς για τους σκοπούς των «θεματοφυλάκων»)!

Στην Πάτρα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει, τα «νήματα» κινούνται και από πρώην στελέχη του Αρτέμη Σώρρα – «Ελλήνων Συνέλευσις». Μάλιστα περίοικοι και κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Θεριανού μάς έστειλαν μέχρι και φωτογραφία από το σπίτι στο οποίο συγκεντρώνονται οι «θεματοφύλακες»! Οι ενέργειές τους τρομάζουν τους περίοικους και είναι αξιοσημείωτο πως μία γυναίκα από το χωριό που μας έστειλε πληροφορίες για την δράση τους στην Πάτρα, μας ρώτησε αν διαβάσαμε όσα μας έγραφε γιατί θα έπρεπε να σβήσει το μήνυμά της φοβούμενη ότι μπορεί να την βρουν. «Είναι επικίνδυνοι» μας έγραψε χαρακτηριστικά!

Θα πρέπει να τονιστεί πως για τις έρευνες σε βάρος των «εγκεφάλων» των «θεματοφυλάκων» συμμετέχουν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε επίπεδο φυσικής, αλλά και ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Υπηρεσία αιχμής παραμένει πάντως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς οι θεματοφύλακες διοργανώνονται μέσω διαδικτύου. Θα αναζητήσουν οπαδούς, λάικ, κοινοποιήσεις, κλειστές ομάδες. Ηδη έχουν συλλεχθεί βίντεο, φωτογραφίες και από επιχειρήσεις μάχης, εκπαιδεύσεις μάχης και ανάδειξης οπλισμού.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει γίνει γνωστό επεισόδιο στην Πάτρα με πρωταγωνιστές τους λεγόμενους «θεματοφύλακες»! Ομως κάνουν παρεμβάσεις, κινούνται ύπουλα, πείθουν απογοητευμένο και φοβισμένο κόσμο να τους ακολουθήσει. Ο,τι έκαναν δηλαδή και οι οπαδοί του Σώρρα όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχε τρομάξει από τα μνημόνια, είχε αμφισβητήσει τους πολιτικούς και «έβλεπε» τον κατόπιν φυλακισμένο Αρτέμη Σώρρα ως Μεσσία!

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ