Ηλεία: Ανησυχία για το μέτωπο στη Νεμούτα – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση του μεγάλου μετώπου της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Η πυροσβεστική, δεν κρύβει την ανησυχία της, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο μέτωπο είναι στη Νεμούτα. Η καταστροφή είναι μεγάλη στην περιοχή με κάποια σπίτια να έχουν καεί ενώ, ακόμη και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το μέτωπο έχει περάσει στην Αρκαδία, ενώ μέσα στην ημέρα με διαδοχικά μηνύματα το 112 ενημέρωνε για εκκένωση οικισμών. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. 310 πυροσβέστες, 100 ομάδα πεζοπόρου και 105 οχήματα. Ενώ νωρίτερα, επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, υπήρξε και μια μεγάλη αναζωπύρωση και στην περιοχή «Λάλα».

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

Στην έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων στην περιοχή και οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα τονίζοντας και ο ίδιος ότι παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι μαζί τους σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν 33 στελέχη του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας ως συνδρομή στα πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 32 αξιωματικοί και οπλίτες με 16 οχήματα για περιπολίες πυροπροστασίας, ενώ αναμένεται η συνδρομή 2 λόχων με 80 στελέχη ως πεζοπόρα τμήματα.