ΗΛΕΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Τραγανού, Βασίλης Κασσιανός

Το Τραγανό, ο Δήμος Πηνειού, πενθούν. Έφυγε ένας άνθρωπος που όλοι σέβονταν και αγαπούσαν. Ο χαρακτηρισμός «πατέρας του Τραγανού» δεν είναι υπερβολικός.

Ο Βασίλης Κασσιανός, ο ορισμός του ανθρώπου της προσφοράς,  βοηθούσε πάντα τον συνάνθρωπό του όταν είχε ανάγκη  υπό μια προϋπόθεση: «να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό η στήριξη…».

Δεκάδες κάτοικοι Τραγανού αλλά και από την ευρύτερη περιοχή έχουν ευεργετηθεί από τον Άνθρωπο, τον αιώνιο Δήμαρχο Τραγανού, Βασίλη Κασσιανό, που η επάρατος τον νίκησε και ο ίδιος αντιμετώπισε με υποδειγματική αξιοπρέπεια την σύντομη περιπέτειά του. «Δίνω αγώνα…» είχε δηλώσει στην «Πατρίς» ο Βασίλης Κασσιανός πριν από  περίπου δύο μήνες.

Από τη Σχολή στην πολιτική

Ο 79χρονος Βασίλης γεννήθηκε στο Τραγανό. Δημιούργησε το 1974   στα Λεχαινά και τη Γαστούνη Σχολή Οδηγών και μαθητές του είναι εκατοντάδες Λεχαινίτες και Γαστουναίοι οδηγοί. Η Σχολή στα Λεχαινά παρέμενε ανοικτή για περίπου 30 χρόνια. Ο Βασίλης ήταν επαγγελματίας οδηγός ταξί, το οποίο στη συνέχεια το μίσθωσε και άνοιξε τις σχολές.

Δεν  δημιούργησε οικογένεια, ούτε είχε αδέλφια. Όμως έκανε εκατοντάδες φίλους, πολλοί από αυτούς αληθινοί και στο άκουσμα του θανάτου του ξέσπασαν σε κλάματα. «Ηταν πατέρας μου…Βοήθησε την οικογένειά μου, το παιδί μου…Μεγάλη απώλεια για το Τραγανό. Δεν θα τον ξεχάσω…» είπε συγκινημένος στην «Πατρίς».

Το 2002 αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Πέτυχε να συσπειρώσει τους κατοίκους του Τραγανού, γιατί είχε όραμα που έγινε τα επόμενα χρόνια έργο για τον τόπο. Εξελέγη δήμαρχος Τραγανού, ενώ από το 2010 μέχρι και το 2019 ήταν αναπληρωτής δήμαρχος Πηνειού. Το 2019 εξελέγη με την παράταξη του κ. Δ. Γεωργόπουλου δημοτικός σύμβουλος.

Οι τελευταίες εμφανίσεις

Ο Βασίλης Κασσιανός είχε εμβολιαστεί κατά του covid 19 τον περασμένο Μάρτιο και σε επικοινωνία με την «Πατρίς» είχε δηλώσει: «Γράψε σε παρακαλώ να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμυνας…». Από τις τελευταίες του παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας ήταν η ανάγκη να τοποθετηθεί σηματοδότης στη διασταύρωση θανάτου στο Ρουπάκι. Στις τελευταίες δια ζώσης συνεδριάσεις του ΔΣ στη Γαστούνη ο Βασίλης Κασσιανός προσερχόταν αλλά δεν έμενε μέχρι το τέλος της συνεδριάσεως. «Πρέπει να προσέχω…» έλεγε στους συναδέλφους του.

Στις 25 Μαρτίου 2021 συμμετείχε στις εκδηλώσεις της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση  και η «Πατρίς» είχε φιλοξενήσει την  φωτογραφία του με δήλωσή του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα από τον ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Τραγανού, δημοτική δαπάνη.

Η «Πατρίς» και το «Patrisnews» εκφράζουν στους συγγενείς του τα θερμά τους συλλυπητήρια.


Ο αποχαιρετισμός του επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήμου Πηνειού, Διονύση Γεωργόπουλου, ο οποίος γράφει στο facebook:

“Αγαπημένε μας Δήμαρχε, Δάσκαλε, Θείε και φίλε Βασίλη .
Σε Τιμούμε .
Σε Ευχαριστούμε .
Σε Αγαπάμε .
Αιωνία σου η μνήμη, Καλό Ταξίδι ,ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.”

Τα συλλυπητήρια το εξέφρασε και ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης

«Εκφράζω τη βαθύτατή μου θλίψη για  την απώλεια του εκλεκτού και αξιοσέβαστου Βασίλη Κασσιανού, πρώην Δημάρχου του καποδιστριακού  Δήμου Τραγανού και μετέπειτα αναπληρωτή Δημάρχου του Δήμου Πηνειού.

Η πορεία, το ήθος και το έργο του θα μείνουν αλησμόνητα.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Την θλίψη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος

«Με ανείπωτη θλίψη  και οδύνη αποχαιρετώ τον Βασίλη Κασσιανό τον Άνθρωπο που χάραξε πορεία ζωής βασισμένη στις θεμελιώδεις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Βασίλης Κασσιανός διέθετε μεγαλείο ψυχής κι αστείρευτο απόθεμα αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Άνθρωπος που αγωνίστηκε για τον Τόπο του,  με προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών με υποδειγματικό τρόπο.

Καλό ταξίδι αγαπημένε Δήμαρχε στην γειτονιά των Αγγέλων!

Η μνήμη σου θα μείνει άσβεστη στις ψυχές μας».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

«Ο Βασίλης Κασσιανός, πρώην δήμαρχος Τραγανού και πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Πηνειού, αφήνει ένα μεγάλο κενό αφού «έφυγε» ένας άνθρωπος της προσφοράς, τόσο στην Αυτοδιοίκηση, όσο και με την ευρύτερη παρουσία στην τοπική κοινωνία.

Συλλυπούμαι θερμά την οικογένεια του και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει!»

Συλλυπητήριο μήνυμα Γρηγόρη Γιαννακόπουλου

«Η τοπική αυτοδιοίκηση από σήμερα, έχει βαρύτατο πένθος, αφού χάνει ένα από τα γνήσια και λαμπρότερα μέλη της!!!

Χάνει τον έντιμο δήμαρχο και υπέροχο άνθρωπο, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΣΣΙΑΝΟ!

Ο δημος Πηνειού χάνει το δήμαρχο του σεβασμού, της προσφοράς και της αγάπης!!!

 Το ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΕΝΘΕΙ  βαριά, γιατί αποχωρίζεται τον άνθρωπό του, το γνήσιο τέκνο του που αγκάλιαζε με τη συμπεριφορά του ολόκληρη την κοινωνία!!!

Ο Βασίλης Κασσιανος ειχε τεράστια προσφορά τόσο στα κοινά, όσο και στην κοινωνία!

Ήταν πάντα ευγενής, δίκαιος, ειλικρινής και συνεργάσιμος  για το καλό του τόπου και των δημοτών, απ’ όποια θέση και αν βρισκόταν! Σεβάστηκε ευλαβικά ολα τα εργα των προκατόχων του, δείγμα του ήθους που τον διέκρινε!!!

Δίδασκε, ως δάσκαλος και δήμαρχος, μεγαλοψυχία,  αλληλοσεβασμό, αλληλοεκτιμηση και δικαιοσύνη!

Θα τον  θυμόμαστε  πάντα, ως έναν τίμιο και ντόμπρα  άνθρωπο, ειλικρινή πολιτικό, έμπιστο φίλο και συνεργάτη και κυρίως ως ενα φλογερό ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Αυτές τις σπάνιες αρετές και αξίες του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, κρατάμε σαν βαριά κληρονομιά  και παρακαταθήκη για το μέλλον!

 ΒΑΣΙΛΗ, αιώνια ας είναι η μνήμη σου!!!»

Η Τασία Κυπριώτη για τον Βασίλη Κασσιανό

«Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Κασσιανού βύθισε την τοπική κοινωνία του Τραγανού και όχι μόνο σε ανείπωτη θλίψη αφού ο αείμνηστος πλέον Βασίλης υπήρξε ένας άνθρωπος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς , της σεμνότητας και του ήθους. Πρώτα άνθρωπος και μετά πολιτικός.

Αποτέλεσε για εμάς τους νεότερους στα κοινά το υπόδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και για το Τραγανό έναν αναντικατάστατο δάσκαλο πολιτικής υπευθυνότητας και κοινωνικής ενότητας που έβαζε τον άνθρωπο και τον τόπο πάνω από την μικροπολιτική και τις προσωπικές εμπάθειες. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε»

Συλλυπητήριο από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ, μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ που διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μας ως εκπρόσωπος του Καποδιστριακού Δήμου Τραγανού και μετέπειτα Δήμου Πηνειού,

Εκφράζει τα συλλυπητήρια της Εταιρείας στην οικογένεια και τους οικείους του . Ας είναι η μνήμη του αιώνια. Κρέστενα, 14 Ιουλίου 2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μπαλιούκος Διονύσιος Πρόεδρος Δ.Σ»

Συλλυπητήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου,

«Το Ήθος, οι Αρχές και η Συνέπεια του Βασίλη Κασσιανού, πρώην Δημάρχου Τραγανού, καθώς και η ανιδιοτελής του προσφορά, θα λείψουν από τους πολίτες του τόπου του και από την Αυτοδιοίκηση. Όμως, θα διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του και θα αποτελέσουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον πρώην Δήμαρχο του Καποδιστριακού δήμου Τραγανού και μετέπειτα αναπληρωτή Δημάρχου  του δήμου Πηνειού, Βασίλη Κασσιανό.

Ο Βασίλης Κασσιανός υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν ενεργός πολίτης και άνθρωπος της προσφοράς.

Η απώλειά του αφήνει μεγάλο κενό και όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και να συνεργαστούν μαζί του θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη.

Να έχει καλό Παράδεισο και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Αλ. Καστρίνός:  «Οι Σπουδαίοι Άνθρωποι αναζητούν Μεγάλους Ουρανούς»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια τεράστια – απέραντη ευγνωμοσύνη για αυτά που αγωνιστήκαμε και καταφέραμε μαζί  στον Δήμαρχο, Συνεργάτη, Φίλο και Μεγάλο μου Αδερφό Βασίλη Κασσιανό.

Ήσουν πιστός, έμπιστος, μαχητής, σοβαρός, ταπεινός, ειλικρινής, ευθύς, αξιοπρεπής, λιτός, διακριτικός, ψύχραιμος, μεγαλόψυχος , οραματιστής και πάνω και πέρα από όλα ΄΄ΑΝΘΡΩΠΟΣ΄΄.

Καλό Παράδεισο Αγαπημένε μου γελαστέ Γίγαντα…

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Πηνειού»