ΗΛΕΙΑ: Επιτέθηκαν με ξύλα σε εθελοντές δασοπροστασίας

Ένα απίστευτο περιστατικό, και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις δύσκολος μέρες που διανύει ο νομός Ηλείας, συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στο δάσος του Άγιου Ηλία.

Όπως είπε   ο υπεύθυνος πυρασφάλειας και εθελοντής της Πολιτικής Προστασίας στην κοινότητα, Βασίλης Γιοβάνης, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας του Αγ. Ηλία, που πραγματοποιούσαν περίπολο στο δάσος δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους.

Σύμφωνα με τον κ. Γιοβάνη, ο οποίος είναι και τοπικός σύμβουλος της κοινότητας, στον Αγ. Ηλία έχει δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα 23 ατόμων, που όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στις περισσότερες περιοχές του νομού, φυλάσσουν όλη τη μέρα το δάσος της περιοχής από μια ενδεχόμενη απόπειρα εμπρησμού.

«Οι βάρδιες από τα περίπολα αλλάζουν ανά πέντε ώρες. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης και πιο συγκεκριμένα, κατά τις ώρες 8:45 με 9:10, οι εθελοντές που έκαναν περίπολο στο δάσος, δέχτηκαν επίθεση από δύο μαυροφορεμένους αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε μια μαύρη μηχανή.»

Ο κ.Γιοβάνης έκανε λόγο για στοχοποίηση των εθελοντών, αφού μόλις οι δύο άγνωστοι, που είχαν κατά το ήμισυ καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εντόπισαν το περίπολο άρχισαν να επιτίθενται στους εθελοντές-κατοίκους του χωριού, πετώντας ξύλα και πέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έφεραν μαζί τους και δύο ξύλα που στην άκρη τους είχαν τυλιγμένα κομμάτια υφάσματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν ήταν εμποτισμένα με κάποιο εύφλεκτο υγρό.

Μόλις οι υπόλοιποι εθελοντές αντιλήφθηκαν το συμβάν κάλεσαν την αστυνομία, που έσπευσε άμεσα στο σημείο με τέσσερα περιπολικά και έξι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.