ΙΟΣ – ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ: Πάνω από 15 νεκροί σε λίγες μέρες

Μακραίνει συνεχώς η λίστα του θανάτου στην Αχαΐα και στα νοσοκομεία της Πάτρας από ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους είτε από τον κορωνοϊό, είτε από  τις επιπλοκές του ιού.

Μετά τον 60χρονο δικηγόρο, τον 53χρονο ταξιτζή, τον 51χρονο λογιστή από το Αγρίνιο και τους υπολοίπους που έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία, ήρθαν για να προστεθούν και άλλοι.

Ο 60χρονος συνταξιούχος μαθηματικός, ο άνδρας από το Μεσολόγγι με το υποκείμενο νόσημα, η 40χρονη γυναίκα που έφυγε από περικαρδίτιδα ενώ είχε ασθενήσει από τον ιό, η 73χρονη που βγήκε από την ΜΕΘ covid για να αφήσει την τελευταία της πνοή στην απλή ΜΕΘ του Αγίου Ανδρέα και τέλος ο 73χρονος ιερέας που δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας τον θρήνο στην τοπική εκκλησία και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.

Μεταξύ όλων αυτών και δύο ακόμα άτομα που στα μέσα της εβδομάδας έφυγαν από τη ζωή, ενώ νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του Αγίου Ανδρέα. Συνολικά ο αριθμός των ατόμων που έφυγαν από τη ζωή μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες ξεπερνάει τους δέκα και πλησιάζει τους 15.

Ο ιός είναι πράγματι φονικός στην Αχαΐα και οι νοσηλείες είναι βαριές ακόμα και για αυτούς που δεν χρειάστηκε μέχρι ώρας να διασωληνωθούν. Το μεγαλύτερο ποσοστό από όσους βρίσκονται στις ΜΕΘ, αλλά από την παραπάνω μαύρη λίστα θανάτου, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.