Ήξεις αφίξεις – του Σταύρου Ιντζεγιάννη

Ένα ζευγάρι ξένων -από ότι κατάλαβα Ρουμάνοι -κοιτάζανε προ ημερών με απορία το πάλαι ποτέ ενδόξων ημερών απομεινάρι Μαιζώνος και Αράτου το εντός μιας κουρελιασμένης και τρισάθλιας ου μην και χιλιοβρώμικης κουνουπιέρας στο μεταξύ της οποίας και του κτηρίου χώρος έχει μεταβληθεί σε σκουπιδαριό. 

Προσπάθησα –με τη γνωστή νεοελληνική εσπεράντο ήτοι αγγλικά-γαλλικά -ιταλικά-ισπανικά-γερμανικά ( φαφλούχτεν καμαράντ) –ρώσικα –και μεξικάνικα (βάμος μουτσάτσος) να τους εξηγήσω ότι εκεί μέσαt το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ( υπάρχουν ακόμη μερικοί καθυστερημένοι παλιάς κοπής σαν και `μένα που τη λένε αρχόντισσα-σκέψου που ζούνε λες και ψηφίζουν ακόμη…Τρικούπη) το οποίο κατασκευάζει το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Της ΑΔΙΑΦΟΡΑΣ προς δόξαν της νεοελληνικής πολεοδομικής αισθητικής.
Υπάρχει τέτοιος Θεός –με ρώτησε κάποιος τους.
-Βεβαίως. Γεννήθηκε και ζει εν Πάτραις στην οδό Μαιζώνος (ενθα και το γνωστό Δημαρχείο!) ανήκει δε σε όλες τις παρατάξεις αριστεροδεξιές-ανεξάρτητες-μη δε και των υπολειμμάτων του εν αμαρτίαις γηράσαντος Πασόκ εξαιρουμένου –κάποιοι είναι και φίλοι μου και τους ψηφίζω κι όλας εγώ ο χαζοβιόλης !!!
Α ρε μακαρίτη Μπέμπη Καραμανδάνη .Που το άφησες το κτήριο. Δεν τα έτρωγες φυστίκια να πιάσουνε τόπο !!!
Οι άνθρωποι βγάλανε τις φωτογραφίες τους –και μάλιστα ένας με ρώτησε τι λεζάντα να βάλλει.
Του είπα Πάτρα 2021 –Κέντρον !!!