Καγιανάς, καλοκαιρινός και εύκολος

Υλικά

  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  • Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το αλάτι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα με το ζουμί που έχουν οι ντομάτες.
  • Σπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι.
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και με ένα κουτάλι καλύπτουμε με τη σάλτσα το ασπράδι, αλλά όχι τους κρόκους για να μείνουν ζουμεροί.
  • Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ασπράδι.