Καλαμαράκια με φινόκιο σε σάλτσα ντομάτας

Από τον chef Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά

  • 600γρ. καλαμαράκια μικρά (κατά προτίμηση), καλά καθαρισμένα
  • 3 φινόκιο
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα φινόκιο και τα κόβετε στα τέσσερα. Στεγνώνετε τα καλαμαράκια σε ένα σουρωτήρι. Αν είναι μεγάλα καλαμάρια, τα κόβετε στα δύο ή στα τρία.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και ταυτόχρονα σοτάρετε το λιωμένο σκόρδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια και ανακατεύετε καλά αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση με τα υγρά τους. Τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια από το φινόκιο, περιχύνετε με τη φρέσκια ντομάτα και μισό νεροπότηρο νερό. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε ζεστό στα πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb