Καλάβρυτα: Εναέριο μονοπάτι σαν…την Ελβετία

Ενώπιον μιας ακόμα ιδιαίτερης τουριστικής ατραξιόν, βρίσκονται επιτελείς του Δήμου Καλαβρύτων, αξιοποιώντας κάθε γωνιά της ορεινής περιοχής που μπορεί να ενισχύσει την εναλλακτική επισκεψιμότητα, με πρόσθετα οφέλη για την τοπική οικονομία.

Τον τελευταίο καιρό, μία επιπλέον ευκαιρία που διαφαίνεται στα σχέδια αρχών και φορέων, είναι η αξιοποίηση ενός μεγάλου μονοπατιού, που σήμερα δεν θεωρείται επίσημο, λίγοι γνωρίζουν ή το έχουν περιδιαβεί και βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων Κλειτορίας, Πλανητέρου και Σουδενών.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν, ότι στα σκαριά βρίσκεται η ανάδειξη του «Μελάποδα», σημείο που συνδέεται με το πρώτο ομώνυμο Θεραπευτήριο κατά την Ελληνική αρχαιότητα – θεωρείται δύσκολο, αλλά εφόσον οργανωθεί, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να φιλοξενήσει φίλους της «εξτρίμ» ορειβασίας. Κι όπως λένε οι ειδικοί του είδους, στην περιοχή, «σίγουρα δεν θα είναι ένα πέρασμα για τους πολλούς».

Η μελέτη έχει βρεθεί από ιδιώτη και έχει αναλάβει να την τροχοδρομήσει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κλειτορίας. Αυτή, θα οδηγεί σε πρότυπα παρόμοιων μονοπατιών που υπάρχουν μόνο στην Ελβετία. Θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του την καινοτομία και θα απευθύνεται σε «επίλεκτους» επισκέπτες του όρους «Χελμός».

Σε πρώτη φάση σχεδιάζεται να κατασκευαστούν ακόμα και εναέριες γέφυρες, σηματοδοτώντας έτσι το στοιχείο της εναλλακτικής δράσης.

Πέραν των τοπικών παραγόντων της Κλειτορίας, στο «πρότζεκτ», ενεργό ρόλο παίζει ήδη και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων για τον Τουρσιμό, Λεωνίδας Βασιλόπουλος.