Καρναβαλικό δρώμενο από τις ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες Γεροκωστοπούλου

Η τελευταία παράσταση από τις «ΣΦήγΚΕΣ», η συναυλία με τη συμφωνική ορχήστρα και χορωδία τους, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τις δυο προηγούμενες φορές που παρουσιάστηκε, το βράδυ τις Πέμπτης στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα. Το καρναβαλικό δρώμενο, είχε και μία έκπληξη… Στις Σκάλες της Γεροκωστοπούλου βρέθηκε και η Πατρινή σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη που τραγούδησε ειδικά για τις Σφήγκες και την βραδιά το «Σε έχω κάνει Θεό» της Κατερίνας Στανίση.

 

Οι «ΣΦήγΚΕΣ» στην προσπάθειά τους να αναβιώσουν παλιές επιτυχημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, παρουσίασαν για τρίτη φορά την εκδήλωση στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Συμμετείχαν, εκτός από την Ειρήνη Καράγιαννη, οι… Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Μaria Callas, Montserrat Caballé, Sofia Scudchenko, Edith Piaf, Luciano Pavarotti και οι… απαράμιλλου κάλλους χορεύτριες του Moulin Rouge..

Η Ειρήνη Καράγιαννη στην Ελλάδα έκανε το ντεμπούτο της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ερμηνεύοντας την Ηλέκτρα στην όπερα του Γ. Κουρουπού «Πυλάδης». Έκτοτε εμφανίστηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους όπερας σε ένα ρεπερτόριο από την προκλασσική έως τη σύγχρονη εποχή, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και σε έργα ελληνικής και ξένης οπερέτας, και μιούζικαλ. Έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει πρώτες παγκόσμιες έργων ελλήνων συνθετών, καθώς και συμμετάσχει σε θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου.