ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ: Δείτε τι θα κάνει η ΕΛ.ΑΣ. σε όσους κάνουν “πάρτι” έξω από μαγαζιά

Στην τελική ευθεία για το τριήμερο του Καρναβαλιού που έπειτα από 3 χρόνια «παγώματος» αυστηρών περιορισμών ελέω πανδημίας, η Πάτρα ετοιμάζεται να γιορτάσει, πάντα υπό προϋποθέσεις και απαγορεύσεις – πραγματοποίηση οργανωμένων εκδηλώσεων – για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν θα μπορούσε ο σχεδιασμός των επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ να διαφέρει. Ετσι λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, στο κέντρο αλλά και περιφερειακά θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης που κατά κύριο λόγο επικεντρώνονται σε θέματα τάξης και δημόσιας ασφάλειας με στόχο την αποτροπή περιστατικών παραβατικότητας (κλοπές, διαρρήξεις, επεισόδια λόγω μέθης κ.λπ.) από επιτήδειους που ορέγονται αυτές τις ημέρες για να δράσουν εκμεταλλευόμενοι των συνωστισμό και όχι μόνο. Εντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε σημεία συνάθροισης πολιτών, συνεχείς θα είναι οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και νυχτερινά μαγαζιά για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Επιπλέον, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, θα ενισχυθεί από διμοιρίες των ΜΑΤ, από Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Οπως είναι γνωστό δεν έχει προγραμματιστεί καμία εκδήλωση από τον Δήμο Πατρέων και όπως πληροφορείται η εφημερίδας «Πελοπόννησος» από την Αστυνομία δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε όσους επιχειρήσουν την τελευταία στιγμή να πραγματοποιήσουν «ιδιωτικές» παρελάσεις η οργανωμένες αυτοσχέδιες υπαίθρεις εκδηλώσεις. Ακόμη και πάρτι έξω από μαγαζιά με ηχεία. Το μήνυμα από αξιωματούχους της Ερμού, είναι σαφές «Δεν θα επιτραπούν σε καμία περίπτωση και όσοι παρανομήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλεπόμενα».

 

Πάτρα - Τριήμερο Καρναβαλιού: Τελεσίγραφο σε καρναβαλιστές από την ΕΛΑΣ - «Οχι σε ιδιωτικές παρελάσεις»

Ο υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους πολίτες και τους επισκέπτες να σεβαστούν τα μέτρα κατά της πανδημίας, αποφεύγοντας τον συνωστισμό τόσο σε εξωτερικούς όσο και κλειστούς χώρους. Τους προτρέπω να επιδείξουν όλοι υπεύθυνη στάση με ατομική ευθύνη, ώστε ν’ αποφύγουμε την εξάπλωση της πανδημίας και αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε   ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Μαρία Παπαγιαννακοπούλου)