ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Αντιδικία «τίνος είναι τα έργα» και οι παιδότοποι

Οι παιδικές χαρές που στήνονται ή σχεδιάζονται στη Δυτική Αχαΐα, έχουν «ανάψει» το πολιτικο-δημοτικό «παιχνίδι» μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής, κυρίως μετά τη δήλωση του δημάρχου Σπ. Μυλωνά στην «Π», ότι δεν παρέλαβε καμία στην αρχή της θητείας του και σχεδιάζει στο τέλος αυτής να παραδώσει συνολικά 25 σε Κάτω Αχαΐα και χωριά.

Η σπόντα του τ. δημάρχου Χρήστου Νικολάου ήταν άμεση, λέγοντας πως με χαρά και ικανοποίηση βλέπει την υλοποίηση όλων όσων είχε σχεδιάσει, διεκδικήσει και εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις, για παιδικές χαρές, που ήταν είδος υπό εξαφάνιση για πάρα πολλά χρόνια και που βέβαια είχαν στερηθεί τα παιδιά.

Θυμίζοντας τις περιοχές που, επί θητείας του, είχε προγραμματιστεί η εγκατάσταση παιδικών χαρών (Καλαμάκι -παραλία, Νιφορέικα, Μετόχι, Χαϊκάλι, Ριόλο, Λάππα, Κάτω Αχαΐα – πλατεία Παπαγιαννοπούλου, Λουσικά, Κεφαλέικα, Κάτω Λιμνοχώρι, Βίδοβα, Κ. Αχαΐα – Ραστή και πλησίον 2ου Δημοτικού σχολείου) ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας τονίζει: «Ευχή μας είναι η δημοτική αρχή να διεκδικήσει και να υλοποιήσει ακόμα περισσότερα έργα που αφορούν στα παιδιά μας».

Αμεση ήταν η απάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Κυριάκου Ορλώφ, που μόλις χθες σχολίασε σχετικά: «Από την αρχική ένταξη ενός έργου σε κάποιο πρόγραμμα μέχρι την υλοποίησή του, μεσολαβεί μια μεγάλη διαδρομή. Προδιαγραφές, μελέτες, αδειοδοτήσεις, διαγωνισμοί, παρακολούθηση υλοποίησης κ.ο.κ. Πρόκειται για στάδια που ολοκλήρωσαν οι δημοτικές υπηρεσίες με ευθύνη της δημοτικής αρχής, γιατί χωρίς αυτά καμιά παιδική χαρά δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί. Αγονη η αντιδικία «τίνος είναι τα έργα», ποιος τα πρωτοσκέφθηκε και ποιος τα ολοκλήρωσε. Μου είναι αρκετό ότι οι παιδικές χαρές, η μία μετά την άλλη και με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, δίνονται για χρήση στα παιδιά και τους γονείς τους. Ολα τα υπόλοιπα είναι περιττά».