ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Διπλές κάλπες τον Ιούλιο για εκλογή του αρχηγού στη θέση του Χρήστου Νικολάου

Σε προσωπικές οικογενειακές και επαγγελματικές ασχολίες των ενδιαφερομένων για την αρχηγία της παράταξης αποδίδεται η χρονοκαθυστέρηση στη διαδοχή του τ. δημάρχου Χρήστου Νικολάου στην ηγεσία της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», η οποία μέσω επίσημης ανακοίνωσης είχε ανακοινωθεί για τον περασμένο Μάιο.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δυτικής Αχαΐας φαίνεται πως δεν μπορούν άλλο να περιμένουν, αφού παρατηρείται «χαλασμένο τηλέφωνο» μεταξύ των ένθερμων διεκδικητών της θέσης του επικεφαλής αλλά και των υποστηρικτών τους, σε σημείο τέτοιο που απειλείται η συνοχή της ομάδας.

Me  βάση τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ των πρωταγωνιστών, υπολογίζεται πως σε ένα 20ήμερο θα έχει αναδειχθεί ο διάδοχος του κ. Νικολάου και το μόνο που απομένει είναι ο καθορισμός του τρόπου που αυτό θα γίνει.

Όλα δείχνουν πως οι δύο από τους τρεις υποψήφιους αρχηγούς, Φίλιππος  Λιάκος και Ανδρέας Ορδίτης, επιθυμούν η εκλογή να γίνει, είτε μέσω «μικρής» κάλπης στην οποία θα κληθούν να ψηφίσουν οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι, είτε «μεγάλης» με τη συμμετοχή και των 200 και πλέον συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο του 2019, σε κεντρικό επίπεδο, δημοτικές και τοπικές ενότητες. Στις συζητήσεις υπάρχει -χωρίς ωστόσο να προκρίνεται- και το σενάριο ανάδειξης αρχηγού μέσω γκάλοπ στο οποίο θα συμφωνήσουν και οι τρεις. Οι δύο παραπάνω, αναμένεται να συμφωνήσουν με τον όρο πως όποιος ηττηθεί στις εσωπαραταξιακές κάλπες θα παραμείνει στην ομάδα.

Ωστόσο, με τις διαδικασίες αυτές δεν δείχνει να συμφωνεί ο τρίτος υποψήφιος αρχηγός Νίκος Ασκούνης, που δεν είναι μέλος της αντιπολίτευσης και δεν θεωρεί κατά συνέπεια πως δύναται να μπει σε μια εκλογική διαδικασία …«εξωθεσμικά».