ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Παράνομη η Γενική Συνέλευση

Μετά το Συμβούλιο της Επικράτειας, και το Πρωτοδικείο της Πάτρας, με την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη (υπ’ αριθμ. 84/2022), δικαιώνει την προηγούμενη Διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου» Ευγηρείου, αφού έκρινε ότι ήταν παράνομη η γενική συνέλευση του φορέα που συνέτεινε στην «εκπαραθύρωση» του -υπό τον Αλέκο Ανδρουλιδάκη- διοικητικού συμβούλιου του Ιδρύματος!

 

Οι εναγόμενοι έχουν, βέβαια, το δικαίωμα της άσκησης έφεσης, ωστόσο υπό το βάρος της διπλής δικαίωσης από τη δικαιοσύνη, αναμένεται οι εξελίξεις να κινηθούν προς την κατεύθυνση της διευθέτησης της διοικητικής «ανωμαλίας». Αλλωστε, σήμερα έχει προσδιορισθεί η δικάσιμος για να ορίσει το Πρωτοδικείο προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, για τη διενέργεια εκλογών.

 

Τα δεδομένα, πια, είναι καταλυτικά: Αφενός το Πρωτοδικείο έκρινε ότι ένεκεν της παράνομης γσ «έπεσε» το προηγούμενο ΔΣ, ενώ το ΣτΕ απεφάνθη ότι παράνομα διορίσθηκε νέα διοίκηση.

 

Οι δικαιωθέντες Αλ. Ανδρουλιδάκης, Δημ. Δριβήλας και Νικ. Γουρδούπης, με κοινή δήλωσή τους στην «Π» ζητούν να «επανέλθει, πάραυτα, η νομιμότητα, επιδεικνύοντας άπαντες αίσθημα ευθύνης, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία, η οποία διασαλεύτηκε από απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις».

 

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον σημερινό διορισμό ΔΕ, διαμορφώνονται δύο διαφορετικές επιδιώξεις από τα μέλη του Ευγηρείου, που περιστρέφονται γύρω από τα διοικητικά πόστα του.

 

Με την τοποθέτησή τους οι δικαιωθέντες ζητούν εδώ και τώρα αποκατάσταση της νομιμότητας, δηλαδή την επάνοδό τους στη ΔΣ, δεχόμενοι και τη συμμετοχή των κ.κ. Δελδήμου και Χατζίρη, όπως χαρακτηριστικά είπαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

 

Από την άλλη πλευρά, ο διορισμός ΔΕ σημαίνει ότι θα επιφορτισθεί με την υποχρέωση της διενέργειας εκλογών, που πιθανότατα θα γίνουν μέχρι το Μάιο.

 

Το σίγουρο είναι ότι το ιστορικό Ιδρυμα βρίσκεται στην αρχή του τέλους της διοικητικής του περιπέτειας, όπου η εξομάλυνση της κατάστασης θεωρείται μονόδρομος…