Κορινθία: Δύσκολη νύχτα για το Καλέντζι – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 129 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων – Μέχρι τη δύση του ηλίου στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος και πτητικά μέσα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες προκειμένουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Καλέντζι Κορινθίας.

Ήδη από τις απογευματινές ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 129 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Νωρίτερα επιχειρούσαν εννέα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ συνδράμουν ο Ε.Σ, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Αρχικά στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 59 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ (CL415), ενώ υπήρχε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η φωτιά κατέστρεψε καλλιέργειες με σταφίδες, ελιές και πεύκα. Παράλληλα, οι φλόγες κατευθύνονται προς τις Αρχαίες Κλεωνές.

https://www.youtube.com/watch?v=mn9D5DnyqZU

https://www.youtube.com/watch?v=E6xGb4mPB8Q&t=2s