Κορωνοϊός – Κάτω των 17 ετών ένα στα τρία κρούσματα – Εφιαλτικές προβλέψεις για τις νοσηλείες στα παιδιά

Μεγάλη είναι η ανησυχία που προκαλούν τα στοιχεία για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε παιδιά, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 1 στα 3 νέα κρούσματα αφορά σε ανήλικους.

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορονοϊό» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Τα συνολικά κρούσματα έφθασαν σήμερα τα 2.422, οι διασωληνωμένοι ειναι 364, ενώ έχασαν την μάχη με τον covid άλλοι 37 συνάνθρωποί μας.

Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες: Ένας στους 4, 12-18 ετών θα έρθει σε επαφή με τον ιό, θα νοσήσουν 30 με 50.000 μαθητές, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν νοσηλεία 300 με 500 παιδιά.

«100% δεν υπάρχει τίποτα στην ιατρική. Εγώ αν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα τα εμβολίαζα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος αν είναι ανεμβολίαστα» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Οι μάσκες δεν βγαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια, ωστόσο στις περισσότερες τάξεις ο αριθμός των μαθητών δεν επιτρέπει αποστάσεις στα θρανία, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς των μικρότερων συνωστίζονται έξω από τα σχολεία.

Στο τραπέζι πάντως των ειδικών και του υπουργείου Υγείας βρίσκεται και ειδικός σχεδιασμός με αξιοποίηση και του ιδιωτικού τομέα εάν παρουσιαστεί ανάγκη για την νοσηλεία αυξημένου αριθμού παιδιών.