Κορονοϊός- Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας: Για ψευδείς αναφορές κάνει λογο η Ηγουμένη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα αναφορικά με τις πληροφορίες για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στης Ιερά Μονή από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, τα κρούσματα ανέρχονται σε 16 όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μονής όπως δημοσιεύθηκε στο aeginaportal.gr τα κρούσματα είναι 13.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Έπειτα από ψευδείς και ανακριβείς αναφορές οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Στην αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενούν από τον ιό του COVID 19, δώδεκα (επί συνόλου δεκατριών) στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 Αυγούστου 2021, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα.

Είμαστε σε πλήρη απομόνωση, σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιερέας Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου 2021.

Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό, του οποίου τα δείγματα είναι όλα αρνητικά, μετά από πολλαπλά, συνεχόμενα rapid test, στα οποία υποβλήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίνης “Ο Άγιος Διονύσιος”.

Ιερές Ακολουθίες, παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας! Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωση μας.

Η Παναγία μας να σας χαριτώνει και να σας έχει υπό την προστασία της!

Με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό

Τιμοθέη μοναχή και αί συν εμοί αδελφαί!