ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ: Κηδεύεται σήμερα όμως… “είχε Άγιο” πριν 32 χρόνια! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ

Αν και όλως τυχαίως, το μεράκι, η παρατηρητικότητα και η εργατικότητα, κατέστησαν τον Κώστα Τσανταρλιώτη έναν από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον χώρο των θρησκευτικών τελετών.

Ο 93χρονος, συμπαθέστατος κυρ Κώστας έφυγε ήσυχα και ήρεμα από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου και σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Ι.Ν. της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Στις αρχές της 10ετίας του ’60 ο εκλιπών ζούσε με την οικογένειά του στην Αθήνα και συμπτωματικά βρέθηκε και εργάστηκε σε εργοστάσιο κατασκευής φερέτρων.

Αφομοίωσε τα «μυστικά» και το 1964 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Πάτρα, αφού ουδέποτε… συμπάθησε τη ζωή στην πρωτεύουσα.

Στην αρχή ξεκίνησε μ’ ένα μικρό γραφείο τελετών, αλλά προϊόντος του χρόνου, με τη συμβολή των γιων του Δημήτρη και Νίκου, η δημιουργικότητά τους απέκτησε τον χαρακτήρα μιας εύρρωστης επιχείρησης.

Παρότι πρόκειται για ένα άχαρο επάγγελμα, η κοινωνικότητα πατέρα και γιων και ο ανυπόκριτος σεβασμός στον πόνο του άλλου, κατέστησαν το επώνυμο Τσανταρλιώτης αποδεκτό και αγαπητό στην κοινωνία της Πάτρας και της περιοχής.

Η εργατικότητα της οικογένειας ανταμείφθηκε με τη δημιουργία εργοστασίων φερέτρων στην Πάτρα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ενώ η επιχείρηση απέκτησε και εξαγωγικό χαρακτήρα.

Ο αγαπητός κυρ Κώστας, πέρα από ένας σπουδαίος οικογενειάρχης και πετυχημένος επιχειρηματίας είχε ως χόμπι του το ποδόσφαιρο και ήταν φίλαθλος του ΑΠΣ Πάτραι, όπου ο γιος του Νίκος διετέλεσε πρόεδρος τη δεκαετία του ’90.

Ήταν μάλιστα, φορές που αναλάμβανε καθήκοντα αρχηγού αποστολής της ομάδας!

Την Κυριακή των Βαΐων του 1989 είχε άγιο, γιατί την τελευταία στιγμή έμεινε αρχηγός αποστολής, με προτροπή του Δημ. Μητρέλη κι έτσι δεν επιβιβάστηκε σε ΙΧ παραγόντων του «Πάτραι» που έπεσαν σε γκρεμό έξω από την Άρτα και τραυματίστηκαν σοβαρά!

Ήταν τυχερός κι έμελλε το «καντήλι» του να παραμείνει αναμμένο μέχρι τα βαθιά γεράματα και να ζήσει την προκοπή των παιδιών του και των εγγονιών του.

Σ’ ένα φέρετρο των κόπων του περικλείεται σήμερα η πραότητα του χαρακτήρα του, η καλοσύνη του και η ανθρωπιά του.
Καλοτάξιδος, αγαπημένε μας κυρ Κώστα.

Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 το απόγευμα κηδεύουμε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσης στην Πάτρα.