Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρμελάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τις φράουλες. Τις αφήνουμε στην άκρη για 30΄ να βγάλουν τους χυμούς τους. Τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να διαλυθούν οι φράουλες και να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Βήμα 2

Κρέμα λευκής σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Το τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τη βανίλια. Σε ένα μεταλλικό μπολ (μπασίνα) ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια και την περιχύνουμε με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 3

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει. Τη στύβουμε πολύ καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Οταν κρυώσει το μείγμα ενσωματώνουμε τη σαντιγί.

Βήμα 4

Σε ποτήρια χαμηλά της αρεσκείας μας κάνουμε εναλλάξ στρώσεις από κρέμα λευκής σοκολάτας και μαρμελάδας φράουλας. Γαρνίρουμε με φέτες φράουλας και διακοσμούμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.Φωτογραφία: STUDIO M- Styling: Κ. Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης