Κριθαράκι με λαχανικά και κόκκινο πιπέρι

Από την Funky Cook - Food Blogger

Υλικά

  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κουνουπίδι
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. σελινόριζα
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια, το πράσο και το σέλερι σε όμοια κομμάτια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το κριθαράκι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών τμηματικά, σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη δόση πριν ρίξουμε τη δεύτερη. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να χυλώσει. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips

Το φαγητό αυτό γίνεται και στον φούρνο, αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε όλο τον ζωμό από την αρχή στο ταψί, ανακατεύοντας το κριθαράκι ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.