Κυβέρνηση προς νέους: Δωρεάν data για να εμβολιαστούν

Η “κάρτα ελευθερίας” των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 -25 ετών, φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, είναι και η χορήγηση δωρεάν data για σερφάρισμα στο ίντερνετ αλλά και για τη χρήση των social media.

Στο Μαξίμου επιχειρούν με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβολιαστούν, παράλληλα όμως στέλνουν ένα μήνυμα πως και στην μετά covid εποχή θα συνεχιστούν οι κινήσεις στήριξης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που αποτελεί το μέλλον της χώρας.

Τα δωρεάν data αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, από το φθινόπωρο εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες το πρόγραμμα “ψηφιακή μέριμνα” το οποίο αφορούσε αρχικά μαθητές και φοιτητές. Πρόκειται για ένα voucher μέσω του οποίου μπορούν να αγοράζουν οι νέοι φθηνότερα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet.

O Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είχε αναφερθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στους νέους, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν επιβραβευτεί.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στόχος του πρωθυπουργού είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τη νέα γενιά, δίνοντας κίνητρα από πόρους που θα έρθουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. “Πιστεύω πως θα λειτουργήσει το voucher που δόθηκε ως επιβράβευση και ως ένα περαιτέρω κίνητρο. Οι νέοι έχουν κοινωνική συνείδηση, ήδη έχουν προσέλθει πάρα πολλοί για να εμβολιαστούν. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να ενθαρρύνουμε. Πιστεύω πως θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς”, τόνισε στο Open η Αριστοτελία Πελώνη.