Λαβράκι ψητό στο αλάτι με μυρωδικά από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά

1 φρέσκο λαυράκι 1 ½ κ.
1 κιλο . αλάτι χοντρό
3 ασπράδια αβγών
διάφορα ξερά αρωματικά βότανα (θυμάρι, ρίγανη, λουΐζα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, δάφνη, θρυμματισμένα
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Πλένουμε το ψάρι, το καθαρίζουμε από τα εντόσθια και κόβουμε τα πτερύγια και την ουρά αλλά δεν βγαζουμε τα λέπια.
Το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε το αλάτι και τα βότανα ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να ενωθούν ολα τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι λίγο μεγαλύτερο από το ψάρι στρώνουμε το μισό μείγμα αλατιου και απο πάνω στρώνουμε με πολύ λεπτές φέτες λεμόνι και τοποθετούμε επάνω το ψάρι.
Ξαναστρωνουμε παλι με πολυ λεπτες φετες λεμονι και σκεπάζουμε καλά χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό με το υπόλοιπο μείγμα αλατιού, πιέζοντας ελαφρά.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα και 20 λεπτα
Οταν είναι έτοιμο σπαμε με ένα σφυράκι τη σκληρή κρούστα που έχει δημιουργηθεί.
Αφαιρούμε το κεφάλι.
Βγάζουμε την πέτσα και τα κόκαλα και έχουμε δυο πολυ ομορφα φιλετα
Σερβίρουμε με εξ. παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά
Καλή όρεξη 

Αναστάσιος Ανδριώτης

Chef

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος Sous chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής  μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και Chef- owner στο ‘Rose Garden Restaurant & Wine Bar’  είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας εχει επιμελήθει μενου εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς με πρόσφατη διάκριση  το βραβείου ‘Greek Chef 2018’.