Λεόντιο: Ολοι μαζί κατά των ανεμογεννητριών

Στο πλευρό των κατοίκων του Λεοντίου και των γύρω περιοχών αποφάσισε να σταθεί το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ερυμάνθου στη συνεδρίαση της Τρίτης. Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η γνωμοδότηση για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, επικρατεί γενικός ξεσηκωμός στις τάξεις των κατοίκων από τη μέρα που αντιλήφθηκαν την ύπαρξη μιας κεραίας μέτρησης των ανέμων σε μία από τις βουνοκορφές της περιοχής.

Προ τριών εβδομάδων είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των κατοίκων και της Επιτροπής Αγώνα στο Λεόντιο και την Τρίτη το βράδυ, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Γιώργος Σύψας, ο οποίος είναι μηχανικός τοπογράφος με καταγωγή από την περιοχή, έκανε παρέμβαση και αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες που θα έχει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Ο κ. Σύψας τεκμηρίωσε τους λόγους της αντίδρασης των κατοίκων παρουσιάζοντας μελέτες και έρευνες.

Αυτό που ζητούσε η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων του Λεοντίου ήταν να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή και επιπλέον να σταθεί στο πλευρό τους για την ανάκληση της άδειας που έχει εκδοθεί.