Λες και είναι μαθητές

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πρώτα θυμωμένος για την δικιά του χαλάρωση στο δεύτερο ημίχρονο και μετά για τα εγκλήματα των διαιτητών.

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Όταν πήγαινα σχολείο παραπονιόμουν γιατί οι καθηγητές δεν μου έβαζαν ακόμα μεγαλύτερους βαθμούς, με τους γονείς μου να μoυ λένε: «Διάβασε εσύ και θα έρθουν οι βαθμοί. Κάνε εσύ αυτό που πρέπει και μην σε νοιάζει τι κάνουν οι καθηγητές».

Φαντάζομαι πολύ από εσάς έχετε ταυτιστεί αυτή την ώρα μαζί μου.

Νομίζω κάτι παρόμοιο έπαθε εχθές ο Παναθηναϊκός. Έκανε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο με τα συστήματα να βγαίνουν φανταστικά στην επίθεση (μάλιστα δύο συνεχόμενες επιθέσεις έπαιξαν το ίδιο σύστημα με μία μικρή παραλλαγή) και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρός, πιστεύοντας πως μπορεί να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο ρελαντί, διαμαρτυρόμενος στο τέλος για το φάουλ που κακώς δεν δόθηκε στον Νέντοβιτς.

Ναι, ήταν φάουλ και έπρεπε να σφυριχτεί, όμως τι έκανε ο Παναθηναϊκός ώστε να μην φτάσει η κατάσταση εκεί; Τίποτα. Έκανε ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερό του φέτος αν αναλογιστούμε και τον αντίπαλο, και αποφάσισε μόνος του να αφήσει τον κόπο του να πάει στράφι.

Ξαναλέω δεν κρίνω αν ήταν φάουλ ή όχι. ΣΑΦΩΣ και ήταν και ΚΑΚΩΣ δεν δόθηκε, δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό. Ο Λαπροβίτολα «κλείδωσε» τον Νέντοβιτς για να πάρει τη μπάλα και δεν δόθηκε τίποτα.

Δυστυχώς η προσπάθεια του Παναθηναϊκού πήγε στράφι, διότι δεν νοείται να δέχεται στην έδρα του σε 2 (!) περιόδους πάνω από 25 πόντους. Άντε στη πρώτη περίοδο τα κατάφερε και ακολούθησε το παιχνίδι όμως στην τρίτη περίοδο με τα ριμπάουντ να χάνονται και με την συγκέντρωση των πράσινων να είναι απούσα, η Μπαρτσελόνα είχε 2 ή 3 ευκαιρίες σε κάθε επίθεση που αστοχούσε να ξαναπροσπαθήσει. Ε, κάποια στιγμή θα ευστοχούσε.

Το θετικό της χθεσινής αναμέτρησης ήταν εκτός του πρώτου ημιχρόνου, η «μάχη» που έδωσε στο τέλος ο Παναθηναϊκός. Ας ξεκίνησε άσχημα το δεύτερο ημίχρονο είχε το σθένος την πεποίθηση πως μπορεί να τα καταφέρει και αυτό είναι ένα θετικό. Γιατί εχθές χάρη στην ποιότητα και τις λαβές της Μπαρτσελόνα μπορεί να μην τα κατάφερε, όμως αν έχει αυτή τη νοοτροπία και στο μέλλον σίγουρα κάτι καλό μπορεί να βγει.