Μακρυνόρος Ναυπακτίας – Αγία Κυριακή: Πρόσκληση σε πεζοπορία-διαμαρτυρία

Αντιδράσεις στα ορεινά του δήμου Ναυπακτίας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Η ανακοίνωση:

Γνωρίζετε ότι με τα σημερινά δεδομένα στα επόμενα χρόνια θα έχουν τοποθετηθεί 237 ανεμογεννήτριες στα βουνά της Ναυπακτίας;

Γνωρίζετε ότι η χώρα μας έχει ήδη πετύχει και ξεπεράσει κατά πολύ τον εθνικό στόχο εγκατεστημένης ισχύος ΑΣΠΗΕ του 2030 ;

Να διασαφηνίσουμε πως δεν είμαστε αντίθετοι σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας που δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον αλλά συνυπάρχουν αρμονικά στη φύση. Είμαστε όμως αντίθετοι στην αυθαίρετη τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε περιοχές που υποβαθμίζουν μόνιμα και μη αναστρέψιμα το οικοσύστημα, την βιοποικιλότητα της περιοχής και το πολιτιστικό περιβάλλον, υπονομεύοντας σε μεγάλο βαθμό την μελλοντική δυνατότητα ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού της περιοχής μας.

Σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες και δεν θα σας πουν ποτέ οι πολιτικοί, η αυθαίρετη τοποθέτηση ανεμογεννητριών οδηγεί στο θάνατο χιλιάδων πτηνών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης, δημιουργεί τεράστια οικολογική καταστροφή, αφού απαιτείται το κόψιμο εκατοντάδων δέντρων για την διάνοιξη τεράστιων δρόμων, ενώ πολλές φορές δεν ενημερώνονται οι τοπικές κοινωνίες.

Για το λόγο αυτό σας περιμένουμε όλους την Κυριακή, 11 Ιουλίου στις 9 το πρωί σε Πεζοπορία- Διαμαρτυρία στο ελατοδάσος της Αγίας Κυριακής στη βόρεια πλευρά του Μακρυνόρους. Μια εύκολη πορεία, κατάλληλη και για παιδιά μέσα στο όμορφο δάσος και με κατάληξη στην κορυφογραμμή του ήδη λαβωμένου από την «πράσινη» ανάπτυξη Μακρυνόρους. Σημείο συνάντησης Αγία Κυριακή, οικισμός Λεπτοκαριάς Ναυπακτίας. Διάρκεια 1 ώρα. Απαραίτητα: αθλητικά παπούτσια, νερό και ένα μικρό σνάκ.

Σας περιμένουμε όλους!

‘’Φορείς και κάτοικοι της Ναυπακτίας’’