Μανιτάρια φρικασέ από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Μανιτάρια φρικασέ
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ : 
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα διαφορα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. μαρούλι
300 γρ. Σπανάκι
80 ml. ελαιόλαδο
150 ml. λευκό κρασί
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. κορν φλάουερ
1 αυγόΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, που βράζει, ρίχνουμε τα πράσινα σαλατικά χονδροκομμένα και τα
αφήνουμε για 1 λεπτό.

Τα βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο και αφού κρυώσουν καλά, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Τα μαγειρεουμε σε δυνατή φωτιά για λίγο και ρίχνουμε το κρασί, μόλις μειωθεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μαρούλι και το σπανάκι και ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λέπρα περίπου.
Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και το κορν φλάουερ σε ένα μπολ και ρίχνετε ανακατεύοντας σιγά σιγά, 1 φλιτζάνι ζεστό, ζωμό από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φρικασέ, ανακατεύοντας να πάει παντού.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.