Μανιτάρια γκιούλμπασι, με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι

Υλικά

  • 12 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 μέτρια πράσα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 5 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 κουτ. σούπας για πασπάλισμα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • Για το πέστο λιαστής ντομάτας:
  • 40 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 40 γρ. βασιλικό φρέσκο, τα φύλλα του
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 120 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ πιπερίτσα τσίλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πέστο: Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τις ντομάτες για 1 ώρα. Έπειτα στραγγίζουμε και βάζουμε τα υλικά για το πέστο σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο νερό. Χτυπάμε καλά ώστε να γίνει μια αραιή πάστα.

Βήμα 2

Μανιτάρια: Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με το πέστο για 20΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές και τα πράσα, το ξύσμα και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε κύβους και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σε μορφή φακέλου. Ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 20΄-25΄.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε μια πιατέλα, την ανοίγουμε και βάζουμε μια γενναία κουτάλια πέστο στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.