Μανιταρόπιτα από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά
300γρ. μανιτάρια άσπρα
300γρ. μανιτάρια portobello
80ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
50ml άσπρο κρασί
250γρ. φρέσκο ανθότυρο
50γρ. Τριμμένη γραβιέρα
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
6 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά τη φρυγανιά και τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν ολα τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα και ρίχνουμε τη γέμιση.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα ένα τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Τέλος κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 c’ για 50 λεπτά

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς