Μέχρι την Δευτέρα η προθεσμία για να εμβολιαστούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας

Eληξε  η προθεσμία εκδήλωσης – ενδιαφέροντος από πυροσβεστικούς υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν από τις επικείμενες εσωτερικές μετακινήσεις στην ΕΜΑΚ, όσων αρνούνται να συμμορφωθούν στη διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον covid-19, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες  δόθηκε παράταση της διαδικασίας μέχρι και τη Δευτέρα.

 

Σύμφωνα με τη διαταγή  που εκδόθηκε την Τετάρτη, από το Αρχηγείο ως καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων οριζόταν το μεσημέρι του Σαββάτου  3ης  Ιουλίου. Χθες δόθηκε προφορική εντολή για παράταση της υποβολής των αιτήσεων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο λόγος.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλά ποσοστά κυμαίνεται το ενδιαφέρον για μετάθεση  στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες ο αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί ανέρχονταν στις 5,  χωρίς να είναι γνωστό, εάν οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στην εν λόγω υπηρεσία. Στο μεταξύ, σ’ αναμονή μετακινήσεων εκτός της 6ης ΕΜΑΚ βρίσκονται συνολικά 7 άτομα. Μεταξύ αυτών και υπάλληλος που μαζί με 46 συναδέλφους του σε πανελλαδικό επίπεδο, προσέφυγαν νομικά καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της διαταγής του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων υπηρετούν στην ΕΜΑΚ, η εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως επεσήμανε  εκείνο που προκάλεσε την αντίδραση είναι ο τρόπος της επιβολής του εμβολιασμού.

 

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των πυροσβεστών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως  η απόφαση της  Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ που απέρριψε την προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ αφορούσε στην αναστολή της διαταγής του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία δύναται η υπηρεσιακή μετακίνηση όσων υπαλλήλων αρνηθούν να εμβολιαστούν και όχι στην αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης απόφασης του αρχηγού του Σώματος.