Μέσα στο 2026 τα πρώτα αεροταξί

Πρόσφατα, η εταιρεία Eve Air Mobility, που ανήκει στην Embraer, συνεργάστηκε με τη Sydney Seaplanes, τη μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης υδροπλάνων στην Αυστραλία, για να επιταχύνει την αστική εναέρια κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Σύδνεϋ, μέσω των ηλεκτρικών αεροταξί.

Με την επικύρωση της συνεργασίας, η Sydney Seaplanes έκανε παραγγελία για 50 από τα eVTOL της Eve. Οι εξελίξεις ωστόσο τρέχουν, καθώς αμέσως μετά είχαμε και την ανακοίνωση της Nautilus Aviation πως έχει παραγγείλει τα 10 πρώτα της αεροσκάφη από την Eve και σχεδιάζει να πετάξει με αυτά πάνω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Έτσι λοιπόν, στην Αυστραλία αναμένεται να λειτουργήσουν 60 ιπτάμενα ταξί από το 2026 και μετά. Στο Σύδνεϋ ορισμένες πτήσεις θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο Rose Bay Water. Αυτό θα επιτρέψει στην Sydney Seaplanes να ανοίξει νέες διαδρομές πέρα ​​από το λιμάνι της Αυστραλιανής μεγαλούπολης. Η Eve θα υποστηρίξει τη χρήση των αεροσκαφών της, προσφέροντας υπηρεσίες που περιλαμβάνουν συντήρηση και διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

Σχετικά με το eVTOL της Eve, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, πέραν του ότι θα έχει σχεδιασμό επικεντρωμένο στη μεγιστοποίηση της άνεσης για τους επιβάτες του. Η εταιρεία στοχεύει να παρέχει φιλικά προς το περιβάλλον, ασφαλή και χαμηλού θορύβου ταξίδια. Μέχρι στιγμής, η Eve έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη πτήση προσομοίωσης εμπορικής χρήσης, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εγκριθεί η επάρκεια του project.