Μίνι lockdown στην Αχαΐα: Πώς “σώθηκαν” την τελευταία στιγμή κλειστοί χώροι και γάμοι!

Η αναθεώρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται για τις περιοχές που βρίσκονται στην «κόκκινη» ζώνη, έτσι όπως προέκυψαν την Πέμπτη, με βάση πάντα την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, έσωσαν την τελευταία στιγμή ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της αγοράς.

Τι εννοούμε με αυτό; Με τα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν για τις περιοχές σε «κόκκινη» ζώνη ουσιαστικά θα έπεφτε μπλόκο στις γαμήλιες εκδηλώσεις, στις αθλητικές δραστηριότητες, στις οικοδομικές εργασίες και γενικότερα στην λειτουργία των κλειστών χώρων.

Δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν έτσι οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, ακόμα και για τους εμβολιασμένους.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό, θα έφερνε δεκάδες αντιδράσεις όχι μόνο από τον χώρο της εστίασης, αλλά και από άλλους κλάδους που στηρίζονται στους κλειστούς χώρους (βλέπε γυμναστήρια κτλ).  

Δεν γίνεται από την μία να σου λένε να πας να εμβολιαστείς, να υπακούς εσύ και από την άλλη να σε κρατούν σε καραντίνα, αφαιρώντας σου το δικαίωμα για μία σειρά δραστηριοτήτων.

Μέτρησαν προφανώς όλα αυτά και ίσως γι’ αυτό έγινε η αναθεώρηση των μέτρων προστασίας για τις περιοχές σε επίπεδο 4, έστω και την τελευταία στιγμή.

Πλέον με το μίνι lockdown που εφαρμόζεται στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας τα κύρια περιοριστικά μέτρα είναι η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας (01:00 με 06:00) και μετά η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Οι κλειστοί χώροι συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους και το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής δεν ισχύει για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Προσοχή: Δεν εννοούμε ασφαλώς ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας (που σημαίνει περιορισμένο ωράριο για τα μαγαζιά) και της μουσικής ότι δεν θα προκαλέσουν και αυτά ζημιά στην αγορά και κυρίως στην εστίαση.

Όμως όπως και να το κάνουμε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που προβλέπονταν πριν από την αναθεώρηση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δύο αυτά μέτρα βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή.

Μίνι lockdown στην Αχαΐα: Πώς "σώθηκαν" την τελευταία στιγμή κλειστοί χώροι και γάμοι!