Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Ο Τσιόδρας απάντησε στις ανησυχίες για το τσιπάκι

«Οι Αρχιερείς της συνόδου μετέφεραν στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες των πιστών και αυτός με καλή διάθεση και απλή γλώσσα χωρίς πολλές επιστημονικές ορολογίες απάντησε σε όλες», τόνισε ο εκπρόσωπος της Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της εκκλησίας να λάβει μέρος στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού με την εγκύκλιο που θα διαβαστεί την Κυριακή 25 Ιουλίου στους ναούς, αλλά και το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους πιστούς με 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια.

Πρόσθεσε ότι και στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουν σενάρια συνωμοσίας και πολλοί πιστοί ρωτούν και ανησυχούν για τα τσιπάκια, τα barcode και το 666 και ότι κάποιοι σχεδιάζουν να ελέγξουν τον άνθρωπο.

«Οι χριστιανοί δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς από τη στιγμή που βαφτίστηκαν και πήραν το χρίσμα κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να τους ελέγξει», είπε.

Η εγκύκλιος της Συνόδου υπέρ του εμβολιασμού, που θα διαβαστείς στους ναούς, «θα επισημαίνει ότι η επιστήμη και τα φάρμακα είναι ένα δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο».

«Πολλοί κληρικοί που ήταν αρνητές του κορωνοϊού και το έφερε η μοίρα και νόσησαν και κάποιοι εξ αυτών πέρασαν και δύσκολα, τώρα έχουν μετατραπεί σε διαπρύσιους κήρυκες υπέρ του εμβολιασμού», υπογράμμισε.

Τόνισε δε ότι στις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ με μάσκες αποστάσεις και τεστ για ιερείς και ψάλτες. Και πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ιερέων και αρχιερέων έχουν εμβολιαστεί.