Μους καπουτσίνο με 4 μόνο υλικά

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (χωρισμένη σε 150 ml και 250 ml)
  • 1 κουτ. γλυκού γεμάτη καφέ εσπρέσο στιγμής
  • 300 γρ. Τραγανές Μπουκιές Quaker με Δημητριακά και Βρώμη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 150 ml κρέμα γάλακτος και τον στιγμιαίο καφέ espresso.
  • Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να διαλυθεί εντελώς ο καφές και αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ περιχύνουμε την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα γάλακτος.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό κι έπειτα αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 250 ml κρέμας γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε αφράτη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Παίρνουμε 4 φλυτζάνια για καπουτσίνο και τα γεμίζουμε κατά το 1/3 με Τραγανές Μπουκιές Quaker.
  • Προσθέτουμε τη μους και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Τέλος, διακοσμούμε κάθε φλυτζάνι με μια κουταλιά σαντιγί και μια κουταλιά Τραγανές Μπουκιές Quaker
  • Σερβίρουμε απευθείας.

coolartisan.gr