Μπαμπάδες με κρέμα

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 200 ml γάλα
    • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
    • 450 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    • 40 γρ. ζάχαρη
    • 10 γρ. αλάτι
    • 5 αβγά
    • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%, λιωμένο

Για το σιρόπι

    • 450 ml νερό
    • 465 γρ. ζάχαρη
    • 200 ml ρούμι μαύρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml γάλα
  • κόκκινα φρούτα
  • φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου πάρουν μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά 2 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν και το σιρόπι είναι έτοιμο.

Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο που έχουμε λιώσει από πριν και έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σταματάμε το μίξερ, σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 10-12 βουτυρωμένα μικρά ατομικά φορμάκια για κέικ και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και αφήνουμε τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρουμε και τους μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Τρυπάμε τους κρύους μπαμπάδες σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τους μπαμπάδες στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψουμε στα δύο) και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και φυλλαράκια δυόσμου.