Μυστήριο με τον “μπράβο” του Αγίου Ελευθερίου – Νέα στοιχεία

Επεισόδιο στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών χθες το πρωί. Ανδρας ο οποίος στεκόταν στην εκκλησία, εμπόδιζε όσους δημοσιογράφους γνώριζε προκειμένου να μην ληφθούν φωτογραφίες από το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα με την ανοχή του προϊσταμένου ιερέα δεν φορούσε μάσκα (ο μοναδικός) γεγονός που προκάλεσε και συζητήσεις μεταξύ άλλων πιστών που τηρούσαν τους κανόνες. Φυσικά δεν μπορούσε να γνωρίζει όλους τους δημοσιογράφους και έτσι αθηναίοι απεσταλμένοι καναλιών και αθηναϊκών portal είχαν ανέβει μέχρι… και στο γυναικωνίτη και φωτογράφισαν την διαδικασία. Ηδη φωτογραφίες κυκλοφορούν στα “sites”. Αγνωστο παραμένει ποια ήταν η “δουλειά” του συγκεκριμένου άνδρα που δεν δίστασε ακόμη και να απειλεί. Αν και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, εκείνος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Αργότερα όμως φάνηκε πως… είχε σχέση με την εκκλησία και τον προϊστάμενό της. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, στο τέλος και ενώ γινόταν συζήτηση μεταξύ του συγκεκριμένου άνδρα και δημοσιογράφου, παρουσία του προίσταμένου της εκκλησίας π. Νικολάου, “πετάχτηκε” και ένας νεώτερος άνδρας ο οποίος πλησίασε με “άγριες διαθέσεις” τον δημοσιογράφο και λειτουργώντας ως “μπράβος” κάλεσε τον εκπρόσωπο του Τύπου να βγει έξω αλλιώς … “θα τσακωνόντουσαν” όπως ακριβώς του είπε και μάλιστα παρουσία μαρτύρων. Αγνωστο ποιος ήταν ο συγκεκριμένος άνδρας και αν είχε σχέση με την εκκλησία (αν δηλαδή πληρώνεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή αν είναι εθελοντής ή αν απλά… βρισκόταν τυχαία μέσα στον χώρο).

 

Την απάντηση πιθανόν να δώσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, καθώς ο προϊστάμενος του Ναού δεν φάνηκε να θέλει να παρέμβει. Πάντως το επεισόδιο έλαβε μεγάλες διαστάσεις αφού με αυτό ασχολήθηκαν και αθηναϊκά portals (π.χ. enikos.gr) όπως και η εφημερίδα Πελοπόννησος.

 

Θα πρέπει να τονιστεί πως την ίδια ώρα στην πόρτα του Ιερού Ναού ήσαν δύο άνδρες της Ασφάλειας Πατρών οι οποίοι επίβλεπαν την διαδικασία. Προφανώς για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει και να ενημερώσουν και το “Ανθρωποκτονιών” στην Αθήνα, το οποίο διερευνά την υπόθεση θανάτου. Αγνωστο παραμένει αν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος γνωρίζει τι συμβαίνει στις εκκλησίες της περιοχής και σε ποιους επιτρέπει να “διαφεντεύουν” τους Ιερούς Ναούς, απομακρύνοντας τον κόσμο και τους πιστούς.

Flamis.gr