Να σε απασχολεί περισσότερο ο χαρακτήρας σου από ότι η φήμη σου…

Ο Ολυμπιακός πήγε στα χασομέρια το ματς αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος.

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που μπορούσε να το πάρει. Παρ’ όλα αυτά δεν χάθηκε ο κόσμος. Έχασε ένα παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα των πολλών αστέρων μέσα στο Παλαού Μπλαουγκράνα. Στο κάτω κάτω δεν ήταν σημειωμένη αυτή η νίκη όταν ξεκίναγε η χρονιά.

Έτσι όπως πήγε το ματς όμως ο Ολυμπιακός μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι. Το πήγε μέχρι τέλους και το πάλεψε, παρά την πολύ άσχημη αμυντικά τρίτη περίοδο.

Για να το πω καλύτερα δεν εννοώ πως δεν έπαιξε καλή άμυνα, αλλά η Μπαρτσελόνα τα έβαλε όλα εκείνη τη περίοδο και κάπου εκεί έδειχνε πως το γήπεδο ξεκίνησε να γέρνει.

Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της Μπαρτσελόνα, το οποίο λίγο έλλειψε να το πληρώσει. Το μεγάλο λάθος της, ήταν ότι πίστευε λόγω της φήμης του Ολυμπιακού, που τα τελευταία χρόνια δεν είναι και η καλύτερη ότι το παιχνίδι τελείωσε αλλά όπως έλεγε και ο Τζον Γούντεν Να σε απασχολεί περισσότερο ο χαρακτήρας σου από ότι η φήμη σου, διότι ο χαρακτήρας είναι ακριβώς αυτός που είσαι, ενώ η φήμη είναι απλά η άποψη των άλλων για σένα. 

Ε, ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού έχει επιστρέψει. Είναι πάλι η ομάδα που με την λυσσασμένη άμυνά της θα σου γυρίσει τα παιχνίδια και θα τα παλέψει μέχρι τέλους.

Για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, για την Μπαρτσελόνα ο πολυτιμότερος παίκτης της κατά την άποψή μου ήταν ο Οριόλα ο οποίος έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με το επιθετικό ριμπάουντ και τις βολές στις οποίες έχει 56% ευστοχία. Όμως εκεί που έπρεπε τις έβαλε.

Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Μακ Κίσικ. Έχει αλλάξει όλο το τέμπο του παιχνιδιού, έχει βγάλει άμυνες, έχει πάρει ριμπάουντ, έχει κάνει κλέψιμο και έχει βγάλει αιφνιδιασμούς που μετατράπηκαν σε «ξεκούραστους» πόντους. Από την άλλη για εμένα μοιραίος ήταν ο Χασάν Μάρτιν και όχι ο Σλούκας όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Ναι ο Σλούκας ξεκίνησε πολύ καλά, βοήθησε στην ανατροπή αλλά στη παράταση φαινόταν κουρασμένος και αυτό το δείχνει το airball και οι δύο πάσες που έπρεπε να βγάλει σε ελεύθερους συμπαίκτες αλλά τελικά δεν το έκανε αφού προτίμησε να τελειώσει μόνος του τις φάσεις.

Όμως ο Χασάν Μάρτιν κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα. Κάνει αχρείαστο φάουλ σε ριμπάουντ που χάθηκε, δίνει πόντους σε «νεκρό» χρόνο στη Μπαρτσελόνα και αλλάζει τις κατοχές του παιχνιδιού. Αν δεν γινόταν το φάουλ η Μπαρτσελόνα είχε κάτω από δέκα δευτερόλεπτα για να τρέξει το γήπεδο να οργανώσει επίθεση και να απειλήσει το καλάθι του Ολυμπιακού, πράγμα που σημαίνει πως η πίεση θα ήταν στη μεριά της. Μπορεί να έβαζαν καλάθι οι Μπλαουγκράνα και να κέρδιζαν και πάλι αλλά με τα μπορεί κουβέντα δεν γίνεται.

Η ιστορία γράφτηκε όπως γράφτηκε και τώρα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Η Λιθουανική ομάδα είναι εδώ και χρόνια ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού, ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός ήταν στα καλά του.

Μένει να δούμε τι θα γίνει φέτος.